Landstede Groep
   
Jaargang 3 | Editie 02 | Archief 2015 - 2019
Het recept

Haagse Bluf

Opleidingsrestaurant Gerecht & Land presenteert in ZinMag bijzondere gerechten en hapjes die je zelf kunt maken. Bij Gerecht & Land werken studenten uit de eerste drie leerjaren. De studenten die de opleiding tot kok volgen, koken. De gastheren/gastvrouwen serveren de gerechten en de wijnen. De docent is vooral de coach/leermeester die de praktijkervaringen van de studenten begeleidt.

voor 4 personen:

Ingrediënten

  • 125 gram rode bessen
  • 50 gram bramen
  • 100 gram aardbeien
  • 50 gram frambozen
  • 50 ml witte wijn
  • 100 gram suiker
  • 2 stuks eiwit
  • wat munt
  • amandelen
     

Benodigdheden

  • Roestvrijstalen mengkom
  • Garde of mixer
  • Pan
  • Zeef
  • Spatel
  • Grote lepel
  • Weegschaal 

Bereidingswijze

  • Kook de bessen met de wijn en 50 gram suiker en wrijf ze door een zeef als ze gaar zijn.
  • Maak een kom met citroensap vetvrij en klop hierin de eiwitten stijf met de resterende suiker.
  • Giet de warme saus door het eiwit en spatel het goed door.
  • Halveer de aardbeien en de bramen.
  • Verdeel het fruit samen met de frambozen in een glas of in een diep bord en bedek het met de Haagse bluf
  • Maak het af met een bolletje vanille-ijs.
  • Garneer met wat munt en gebruineerd amandel.

 Aandachtspunt: Als de kom niet goed vetvrij is, dan wil het eiwit niet stijfslaan.




Vorige
1 2 3 4 5 6 7