Landstede Groep
   
Jaargang 5 | Editie 1 | Edities

Onderwijsagenda

Wil je bijgepraat worden over ontwikkelingen in jouw vakgebied, geïnspireerd worden door andere onderwijsprofessionals of kennis opdoen over een specifiek onderwerp? In onze onderwijsagenda zie je welke conferenties, studiedagen en congressen er de komende tijd worden gehouden.

 

Poll

Bezoek je wel eens een onderwijscongres of informatiebijeenkomst over onderwijs?
31 januari: Motivatieproblematiek in het voortgezet onderwijs

Onderuitgezakt, verveelde blik op oneindig en meer aandacht voor smartphone en vrienden dan voor de lesstof. Je hebt het vaak gezien: het traditionele beeld van de ongeïnteresseerde en ongemotiveerde leerling. Zo vaak dat je zou denken dat dit de enige manier is waarop leerlingen blijk geven van motivatieproblemen. Vergeet dat maar gauw! Wetenschappers wijzen erop dat motivatieproblemen dikwijls ook op andere, veel subtielere manieren tot uiting komen. Pik jij die uitingsvormen op?

Locatie:

De Basiliek
Wiltonstraat 56
3905 KW, Veenendaal

Tijd: 10:00 - 16:00 uur

Meer informatie

11 maart: Conferentie Excellentie: kansen bieden, kansen pakken

Op 11 maart vindt in het Utrechtse Tivoli Vredenburg de conferentie ‘Excellentie in het mbo – kansen bieden, kansen pakken’ plaats. Tijdens deze conferentie wordt teruggekeken op vier jaar excellentieprogramma’s in het mbo. Ook wordt vooruitgekeken: hoe gaan de scholen excellentie duurzaam verankeren in het onderwijs?

Tijd 9:30 – 16:30 uur
Locatie Tivoli Vredenburg | Utrecht
Kosten € 50,00 incl. btw (studenten kosteloos)

Meer informatie

28 maart: VO-congres 2019 Creatief met curriculum - Ontwikkeling van eigentijds onderwijs in de school

Momenteel wordt onder de noemer Curriculum.nu nagedacht over een nieuw curriculum. Wat betekent dit voor het onderwijs? Welke kansen biedt het bijvoorbeeld voor de breed ingezette beweging naar eigentijds en goed onderwijs waarin het systeem de leerling volgt? En hoe kunt u er mee aan de slag in uw school? Deze vragen staan centraal op het VO-congres 2019, dat plaatsvindt op donderdag 28 maart in Nieuwegein.

Meer informatie
Vorige
Volgende
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11