Landstede Groep
   
Jaargang 5 | Editie 1 | Edities

Onderwijsagenda

Wil je bijgepraat worden over ontwikkelingen in jouw vakgebied, geïnspireerd worden door andere onderwijsprofessionals of kennis opdoen over een specifiek onderwerp? In onze onderwijsagenda zie je welke conferenties, studiedagen en congressen er de komende tijd worden gehouden.

 

Poll

Bezoek je wel eens een onderwijscongres of informatiebijeenkomst over onderwijs?
31 januari: Motivatieproblematiek in het voortgezet onderwijs

Onderuitgezakt, verveelde blik op oneindig en meer aandacht voor smartphone en vrienden dan voor de lesstof. Je hebt het vaak gezien: het traditionele beeld van de ongeïnteresseerde en ongemotiveerde leerling. Zo vaak dat je zou denken dat dit de enige manier is waarop leerlingen blijk geven van motivatieproblemen. Vergeet dat maar gauw! Wetenschappers wijzen erop dat motivatieproblemen dikwijls ook op andere, veel subtielere manieren tot uiting komen. Pik jij die uitingsvormen op?

Locatie:

De Basiliek
Wiltonstraat 56
3905 KW, Veenendaal

Tijd: 10:00 - 16:00 uur

Meer informatie

7 maart: Gepersonaliseerd Leren

Leerlingen leren het liefst én het best op hun eigen manier. Helaas is daar in de klassen van nu nauwelijks ruimte voor. Gelukkig is er een oplossing. De betrokkenheid en de intrinsieke motivatie van de individuele leerling kan je vergroten met gepersonaliseerd leren. Niet voor niets wordt gepersonaliseerd leren wel het onderwijs van de toekomst genoemd. Bijna alle scholen doen er al ‘iets’ mee, alleen levert dat nog te weinig op. Hoe kan je onderwijs nu écht toespitsen op de individuele leerling? En wat is een praktische aanpak?

Locatie: De Basiliek, Veenendaal

Meer informatie

11 maart: Conferentie Excellentie: kansen bieden, kansen pakken

Op 11 maart vindt in het Utrechtse Tivoli Vredenburg de conferentie ‘Excellentie in het mbo – kansen bieden, kansen pakken’ plaats. Tijdens deze conferentie wordt teruggekeken op vier jaar excellentieprogramma’s in het mbo. Ook wordt vooruitgekeken: hoe gaan de scholen excellentie duurzaam verankeren in het onderwijs?

Tijd 9:30 – 16:30 uur
Locatie Tivoli Vredenburg | Utrecht
Kosten € 50,00 incl. btw (studenten kosteloos)

Meer informatie

13 maart: Vmbo-conferentie 2019

Op 13 maart 2019 organiseert Sardes samen met het Platform TL, Stichting Platforms vmbo en de VO-raad de landelijke vmbo-conferentie. De conferentie is gericht op docenten, teamleiders, directieleden en andere professionals die werken met en voor de vmbo-leerling.

Locatie: Congrescentrum Brabanthallen, Oude Engelenseweg 1, ’s-Hertogenbosch.

Tijd: 09.00 - 15.30 uur

Meer informatie

20 maart: Cyberpesten in het voortgezet onderwijs

Pestgedrag komt op elke school voor. Volgens het CBS wordt meer dan 10% van de jongeren tussen 15 en 18 jaar weleens gepest. Tegelijkertijd geeft de helft van de docenten aan dat zij te weinig kennis hebben over de aanpak van pesten. Gebeurde het vroeger zichtbaar op het schoolplein of in de klas, tegenwoordig speelt het zich hoofdzakelijk af in de digitale wereld. Hoe kan je als school online invulling geven aan de zorg voor de sociale veiligheid van je leerlingen? En hoe kan je als leraar cyberpestgedrag effectief bestrijden?

Locatie: De Basiliek, Veenendaal

Meer informatie

29 maart: Virtual Reality in het onderwijs: hét congres

Op 29 maart organiseert Het Innovatienetwerk Virtual Reality in het onderwijs: hét congres. Laat je inspireren en informeren over de verschillende mogelijkheden die Virtual Reality het onderwijs te bieden heeft. Verschillende relevante sprekers delen hun kennis en ervaring bij de inzet van VR. Tevens heb je tijdens de Experience de kans om verschillende VR ervaringen zelf te testen en te netwerken met onderwijsprofessionals die met VR aan de slag zijn of dat van plan zijn om te gaan doen.  

Meer informatie

28 maart: VO-congres 2019 Creatief met curriculum - Ontwikkeling van eigentijds onderwijs in de school

Momenteel wordt onder de noemer Curriculum.nu nagedacht over een nieuw curriculum. Wat betekent dit voor het onderwijs? Welke kansen biedt het bijvoorbeeld voor de breed ingezette beweging naar eigentijds en goed onderwijs waarin het systeem de leerling volgt? En hoe kunt u er mee aan de slag in uw school? Deze vragen staan centraal op het VO-congres 2019, dat plaatsvindt op donderdag 28 maart in Nieuwegein.

Meer informatie

3 april: Met Alle Respect

De landelijke onderwijsconferentie Met Alle Respect! vindt dit jaar plaats op woensdag 3 april in de Jaarbeurs Utrecht. Tijdens deze vierde editie biedt Met Alle Respect! een moment van reflectie. Hoe gaat school om met thema’s als pesten, sexting, mediawijsheid, seksuele integriteit en samenwerking met ouders? De conferentie is voor leraren en schoolleiders in het po en vo en voor opleiders en studenten van lerarenopleidingen. 

Locatie: Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht

Meer informatie

10 april: Congres Leren en Lesgeven 2019

Dit jaar staan de onderwerpen brein, gedrag en leren centraal. Prof. Margriet Sitskoorn en Prof. Eveline Crone vertellen je alles over het ontwikkelende brein van kinderen en pubers. Filosoof Prof. Ruud Veltenaar laat zien hoe het onderwijs van de toekomst er uit ziet. Bekende onderwijsexperts als Kees van Overveld, Hans van Luit en Peter Mol laten je in workshops zien hoe je de laatste inzichten in leren en gedrag kunt toepassen in de klas.

Meer informatie

16 mei: Het Onderwijscongres

Hoe kunnen onderwijsinstellingen jongeren in deze wereld nog impactvol bereiken? Welke begeleiding en advies hebben jongeren nodig om hun keuzes te kunnen maken? Hoe maken onderwijsinstellingen ambassadeurs van hun studenten? En welk beleid moet de komende jaren gevoerd worden om klaar te zijn voor 'Het onderwijs van de toekomst'?

Locatie: Philips Stadion Eindhoven

Meer informatie
Vorige
Volgende
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12