Het recept
Haagse Bluf
Opleidingsrestaurant Gerecht & Land presenteert in ZinMag bijzondere gerechten en hapjes die je zelf kunt maken.
Bij Gerecht & Land werken studenten uit de eerste drie leerjaren. De studenten die de opleiding tot kok volgen, koken. De gastheren/gastvrouwen serveren de gerechten en de wijnen. De docent is vooral de coach/leermeester die de praktijkervaringen van de studenten begeleidt.
voor 4 personen:
Ingrediënten
- 125 gram rode bessen
- 50 gram bramen
- 100 gram aardbeien
- 50 gram frambozen
- 50 ml witte wijn
- 100 gram suiker
- 2 stuks eiwit
- wat munt
- amandelen
Benodigdheden
- Roestvrijstalen mengkom
- Garde of mixer
- Pan
- Zeef
- Spatel
- Grote lepel
- Weegschaal

Bereidingswijze
- Kook de bessen met de wijn en 50 gram suiker en wrijf ze door een zeef als ze gaar zijn.
- Maak een kom met citroensap vetvrij en klop hierin de eiwitten stijf met de resterende suiker.
- Giet de warme saus door het eiwit en spatel het goed door.
- Halveer de aardbeien en de bramen.
- Verdeel het fruit samen met de frambozen in een glas of in een diep bord en bedek het met de Haagse bluf
- Maak het af met een bolletje vanille-ijs.
- Garneer met wat munt en gebruineerd amandel.
Aandachtspunt: Als de kom niet goed vetvrij is, dan wil het eiwit niet stijfslaan.