Landstede Groep
   
Jaargang 4 | Editie 5 | Edities

Onderwijs in het nieuws

Iedereen wilde dat de inspectie zich terugtrok

Honderden gezakte leerlingen in Maastricht, frauderende leraren in Rijswijk en beroerde slagingspercentages in Rotterdam. Er zijn betere manieren om het schooljaar af te sluiten. Het leidde ertoe dat een verloren gewaande vraag weer opdook: waar was de inspectie?

Mbo-ers krijgen koksmes en kappersschaar te leen

Onderwijscoöperatie per 1 januari 2019 opgeheven

De Onderwijscoöperatie wordt per 1 januari 2019 opgeheven. De ondersteuning van enkele lopende projecten wordt gecontinueerd.

'Scholen willen de kantjes er helemaal niet af lopen'

Je zou na alle examenellende in Maastricht, Rijswijk en Rotterdam bijna denken dat het helemaal mis is op de middelbare scholen. Maar 'onderwijsdier' Cees de Groot (was 47 jaar leraar, conrector en bestuurder, nu met pensioen) wil daar niks van weten.

Honderden mensen uit bedrijfsleven nodig in onderwijs

Om het tekort aan docenten in het mbo te compenseren deed Doekle Terpstra - voorzitter van installatiebedrijvenkoepel Uneto-VNI - een oproep aan het technisch bedrijfsleven om meer werknemers uit te lenen aan het onderwijs.

Hoog ziekteverzuim in onderwijs

Het onderwijs behoorde in het eerste kwartaal van dit jaar tot de sectoren met het hoogste ziekteverzuim, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Miljoenen aan onderwijsgeld gaat naar commerciële bureaus

‘Te veel problemen op scholen door schaalvergroting’

Onderwijsraad wil betere doorstroming vmbo-havo

De doorstroom van het vmbo naar de havo moet beter, vindt de Onderwijsraad. Uitgangspunt moet volgens de raad zijn dat een diploma van de gemengde of theoretische leerweg (gl/tl) toegang geeft tot de havo.

Van antwoord tot uitslag: de lange route van jouw eindexamen

‘Examen doen kan vroeger én vaker per jaar’

Samen uren studeren met een YouTuber wordt steeds populairder

‘Studeer met mij’-video’s worden steeds populairder op YouTube. Hierbij kijken studenten naar een vaak urenlang durend filmpje waarbij de hoofpersoon achter een bureau zit te leren. Het idee erachter is dat studenten het gevoel hebben dat ze samen zitten te leren, wat voor een verhoogde motivatie zorgt.

Middelbare scholen gooien de roosters om

Eerste leerlingen Agora-school geslaagd: 'Wij waren de proefkonijnen'

‘Je kunt het onderwijs niet aansturen als een centraal geleide planeconomie’

Koning opent mbo-jaar 2018-2019

Het mbo-jaar 2018-2019 wordt op 27 augustus geopend door Zijne Majesteit de Koning. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekend gemaakt. Ton Heerts, voorzitter MBO Raad: “We zijn geweldig trots dat onze Koning dit wil doen. Dit is een fantastische opsteker voor onze studenten. En voor alle bestuurders, docenten, instructeurs en andere medewerkers die energie steken in het opleiden van het hart van onze beroepsbevolking en samenleving.” De nationale opening van het mbo-jaar wordt dit jaar namens alle mbo-scholen georganiseerd door de regio Noord-Brabant met als gastheer ROC Tilburg.

 

Scholen moeten toch gegevens voor register aanleveren

Minister Slob wil dat scholen dit jaar toch de gegevens van al hun docenten aanleveren voor het lerarenregister. De sectorraden gooien echter de kont tegen de krib.

Bezuinigen op praktijkleren kost tienduizenden leer-werkbanen

20 vmbo-scholen overtreden examenregels door verwarring keuzevak

Eerste Hulp bij Thuiszitten: 4000 kinderen met autisme zitten gedwongen thuis

Leraar nodig? Dat kost dan 10 duizend euro

Afspraken over samenwerking hbo-mbo bij Associate degree

In een convenant hebben de MBO Raad en de Vereniging Hogescholen afspraken gemaakt over samenwerking bij de opleidingen op Associate degree niveau. De opleidingen vallen onder de primaire verantwoordelijkheid van het hbo, maar kunnen ook gedeeltelijk worden aangeboden op het mbo.

Geen Brecht en Shakespeare maar rauwe, stedelijke cultuur
Vorige
1 2 3 4 5 6 7