Landstede Groep
   
Jaargang 4 | Editie 8 | Edities

Onderwijsagenda

Wil je bijgepraat worden over ontwikkelingen in jouw vakgebied, geïnspireerd worden door andere onderwijsprofessionals of kennis opdoen over een specifiek onderwerp? In onze onderwijsagenda zie je welke conferenties, studiedagen en congressen er de komende tijd worden gehouden.

 

Poll

Bezoek je wel eens een onderwijscongres of informatiebijeenkomst over onderwijs?
22 januari: Congres Gepersonaliseerd Onderwijs

Futureproof: sluit aan bij de behoefte van de student & maatschappij

Plaats: Utrecht

Meer informatie

22 - 26 januari: Voor beter onderwijs

Het onafhankelijke congresprogramma, genaamd de Onderwijsacademie, is zorgvuldig samengesteld in samenwerking met de onderwijsadviesraad en het onderwijspanel. Met ruim 230 inhoudelijk sessies in samenwerking met meer dan 30 inhoudelijke partners kun je je volledig bijscholen op thema’s zoals 21ste-eeuwse vaardigheden, arbeidsmarkt & mbo, talentontwikkeling, de leraar als coach, gedragsproblemen, gepersonaliseerd leren, adaptief onderwijs, werkdruk, klaslokaal van de toekomst en nog veel meer. De toegang is gratis. 

Meer informatie en aanmelden

31 januari: Motivatieproblematiek in het VO

Onderuitgezakt, verveelde blik op oneindig en meer aandacht voor smartphone en vrienden dan voor de lesstof. Je hebt het vaak gezien: het traditionele beeld van de ongeïnteresseerde en ongemotiveerde leerling. Zo vaak dat je zou denken dat dit de enige manier is waarop leerlingen blijk geven van motivatieproblemen. Vergeet dat maar gauw! Wetenschappers wijzen erop dat motivatieproblemen dikwijls ook op andere, veel subtielere manieren tot uiting komen. Pik jij die uitingsvormen op?

Locatie:

De Basiliek
Wiltonstraat 56
3905 KW, Veenendaal

Tijd: 10:00 - 16:00 uur

Meer informatie

7 februari: Havo-congres: Trots op havo

Op donderdag 7 februari 2019 vindt de zevende editie plaats van het Havocongres ‘Trots op havo’.

Steeds meer scholen zijn bezig met aanpassingen op de havo of bereiden veranderingen voor. Maatwerk, recht doen aan verschillen, onderwijs meer personaliseren en/of meer flexibel lesaanbod zijn veel voorkomende begrippen bij deze aanpassingen. Via lezingen, workshops, rondetafelgesprekken en good practices van havo-scholen komen deze thema’s in een gevarieerd programma aan bod.

Locatie: Congrescentrum De Werelt, Westhofflaan 2, Lunteren
Tijd: 09.00 - 16.00 uur

Meer informatie

13 maart 2019: Vmbo-conferentie 2019

Op 13 maart 2019 organiseert Sardes samen met het Platform TL, Stichting Platforms vmbo en de VO-raad de landelijke vmbo-conferentie. De conferentie is gericht op docenten, teamleiders, directieleden en andere professionals die werken met en voor de vmbo-leerling.

Locatie: Congrescentrum Brabanthallen, Oude Engelenseweg 1, ’s-Hertogenbosch.

Tijd: 09.00 - 15.30 uur

Meer informatie

28 maart 2019: VO-congres 2019

Het VO-congres vindt in 2019 plaats op donderdag 28 maart in Nieuwegein. 

Meer informatie
Vorige
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11