Het recept
Recept: Carpaccio van asperges
Opleidingsrestaurant Gerecht & Land presenteert in ZinMag bijzondere gerechten en hapjes die je zelf kunt maken.
Bij Gerecht & Land werken studenten uit het eerste, tweede en derde leerjaar. De studenten die de opleiding tot kok volgen, koken. De gastheren/gastvrouwen serveren de gerechten en de wijnen. De docent is vooral de coach/leermeester die de praktijkervaringen van de studenten begeleidt.
Ingrediënten
- 8 dikke witte asperges
- 8 dunne plakken parmaham
- 100 gram rucola
- 50 gram Parmezaanse kaas
- Olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper uit de molen
Benodigdheden
- Mengkom om de asperges op smaak te brengen
- Dunschiller/kaasschaaf
Bereidingswijze
- Schil de ongekookte asperges.
- Neem de geschilde asperge aan het uiteinde en maak dunne plakken met de dunschiller of kaasschaaf door de asperge van kont naar kop te behandelen.
- Breng de asperges op smaak met wat olijfolie, balsamicoazijn, zout en zwarte peper.
- Leg 2 plakjes parmaham plat op een bord en dresseer de asperges luchtig op een hoopje op de ham.
- Strooi er de Parmezaanse kaas erover en maak af met de rucola.