Landstede Groep
   
Jaargang 2 | Editie 7 | Archief 2015 - 2019
Het recept

Recept: Carpaccio van asperges

Opleidingsrestaurant Gerecht & Land presenteert in ZinMag bijzondere gerechten en hapjes die je zelf kunt maken. Bij Gerecht & Land werken studenten uit het eerste, tweede en derde leerjaar. De studenten die de opleiding tot kok volgen, koken. De gastheren/gastvrouwen serveren de gerechten en de wijnen. De docent is vooral de coach/leermeester die de praktijkervaringen van de studenten begeleidt.

Ingrediënten

  • 8 dikke witte asperges
  • 8 dunne plakken parmaham
  • 100 gram rucola
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper uit de molen

 

Benodigdheden

  • Mengkom om de asperges op smaak te brengen
  • Dunschiller/kaasschaaf

 

Bereidingswijze

  • Schil de ongekookte asperges.
  • Neem de geschilde asperge aan het uiteinde en maak dunne plakken met de dunschiller of kaasschaaf door de asperge van kont naar kop te behandelen.
  • Breng de asperges op smaak met wat olijfolie, balsamicoazijn, zout en zwarte peper.
  • Leg 2 plakjes parmaham plat op een bord en dresseer de asperges luchtig op een hoopje op de ham.
  • Strooi er de Parmezaanse kaas erover en maak af met de rucola.



Vorige
Volgende
1 2 3 4 5 6 7 8 9