Landstede Groep
   
Jaargang 2015 | Editie 7 | Archief 2015 - 2019
Introductie

Intro bij deze editie

 

De Meander Bigband wil in 2016 graag naar China. Dat kost ongeveer 600 euro per persoon. Per persoon niet heel duur, maar alles bij elkaar tikt het behoorlijk aan om de Volksrepubliek te bereiken en er te verblijven. Het te bereiken doel spreekt behalve muzikaliteit ook inventiviteit van de bandleden aan, zo proberen zij het benodigde bedrag met crowdfunding bijeen te krijgen. Wie weet - of raadt - hoeveel muzikanten in de Meander Bigband spelen, heeft het goede antwoord op de prijsvraag in deze editie.

Pierre Ngindu, docent Frans bij het Ichthus College Kampen, zet zich in voor een waterpomp om het Congelese dorp Kabwe van voldoende schoon drinkwater te voorzien. Hij vertelt erover in Het Goede Doel. Heb jij ook een goed doel of ken je een collega die zich daarmee bezig houdt? Laat het de redactie weten.

Verder een interessant vraaggesprek met Birgit Michies en Henk Drost van de Centrale Ondernemingsraad (COR). Welke dilemma’s komen zij tegen, wat is de rol van de COR en wat heb jij eraan? Niet alle aangesloten scholen bij Landstede Groep zijn vertegenwoordigd in de COR. Zo zijn de meeste VO-scholen verenigd in de VO-Raad. Hierover lees je meer in een latere editie.

In de Favorieten van... laat Ailko Faber onder meer zijn culinaire voorkeuren spreken. Ook blijkt hij van jongs af aan een groot natuurliefhebber te zijn.

Om de hbo-docent beter voor te bereiden op het lesgeven in het mbo hebben Windesheim en Landstede de handen ineen geslagen met Samen Opleiden. Hierin komt theorie en praktijk samen, waardoor de kwaliteit van het onderwijs beter wordt.

Verder in de mediarubriek: wat moet er geleerd worden op school in deze snel veranderende wereld? En een ander groot artikel over de ervaringen in het maakonderwijs. De artikelen verwijzen soms naar betaalde accounts op bijvoorbeeld Blendle. Met een eerste inlog of proefperiode kun je artikelen gratis lezen.
Volgende
1 2 3 4 5 6 7