Landstede Groep
   
Jaargang 1 | Editie 4 | Archief 2015 - 2019
Inhoud editie 4 ZinMag

In deze editie

In deze vierde editie van ZinMag kun je opnieuw een aantal artikelen lezen over het thema Passend Onderwijs. Enkele artikelen hebben daar zijdelings mee te maken, zoals het portret van Eline Noort en het interview met docenten Stefanie Sa’ad Bredewoud en Nona Hully-Behoekoe nam radja over de Internationale Schakelklas

Sander de Vries én zijn moeder vertellen in het artikel 'Ik ga met plezier naar school' over hun ervaringen met DOC 93. Sander wilde helaas niet op de foto, vandaar dat niet hij, maar het schoolgebouw gebruikt is als beeldmateriaal. In ‘Ervaringen met Passend Onderwijs in het VO’ geven we een inkijkje bij locaties van het Vechtdal College en het CCC.

In de rubriek ‘Onderwijs in de Media’ hebben we weer een rijke oogst aan artikelen die de afgelopen weken verschenen. Bij deze mediaoogst onder andere het gebruik van YouTube tijdens het examen. Arnoud Kuijpers werd onlangs gekozen tot Beste leraar Nederlands 2015 en is heel bedreven in het maken van YouTube filmpjes. Hieronder een voorbeeld: 

 

Niet alleen handig voor scholieren, maar ook voor andere docenten én, niet te vergeten, ouders. Ik ben benieuwd wat uitgevers hiervan vinden. We zijn ook benieuwd of jij dit een goede ontwikkeling vindt en of je hier iets mee kunt of wilt doen.  

YouTube als leermiddel


Voor een uitgebreider aanbod van onderwijsnieuws kun je ZinMag op Twitter volgen. Daar geven we dagelijks updates van nieuws over voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. 

Net als in de vorige editie houden we ook deze keer en de volgende keren een anoniem lezersonderzoek. Hiermee willen we achterhalen wat jouw behoeften zijn t.a.v. dit online magazine. Heb je dit nog niet eerder ingevuld, dan kun je dat hier alsnog doen: Laat ons weten wat, wanneer en hoe je het graag wilt. Het invullen kost een paar minuten.

Tot slot ook in deze editie de Prijsvraag. Deze keer over Landstede Volleybal en Landstede Basketbal.
Volgende
1 2 3 4 5 6 7