Landstede Groep
   
Jaargang 2015 | Editie 8 | Archief 2015 - 2019
Redactioneel

Intro bij editie 8

Lezen is onder jongeren niet vet. Behalve dat het tijd en moeite kost, is er veel concurrentie van andere mediatypen. Niet in de laatste plaats van internet. Het is mooi om te zien dat docenten zelf het heft in handen nemen om lezen te stimuleren.

Landstede-docent Wendy Hersevoort weet haar passie voor literatuur succesvol over te brengen op haar studenten. Dat er over dit onderwerp een filmpje is gemaakt, lijkt in dit geval ironisch, maar het onderwerp leent zich er goed voor.

In de favorieten van ... vertelt docent grafische vormgeving Janneke Gootjes-Paap over haar voorliefde voor de uitgever Taschen en de illustrator Piet Paris (met een link naar zijn site).

Albert Bril en Henri Kosmeijer vertellen wat allemaal komt kijken bij het onderhouden van gebouwen én hoe hun ideale gebouw eruit ziet. In november publiceert de Rekenkamer de uitkomsten van een onderzoek naar schoolgebouwen in Nederland. De peiling is uitgevoerd via www.checkjeschoolgebouw.nl en is hier ook terug te zien. 

werkomgeving3.jpg

Een kleine peiling in ZinMag maakt duidelijk dat iets meer dan de helft van de deelnemers tevreden is over zijn of haar werkomgeving. Ruim een derde heeft wel zaken in de werkomgeving waar ze zich aan storen. 

Verder maak je in deze editie kennis met de Raad van Inzicht met daarin enthousiaste - en kritische - leden die de verbinding tussen onderwijs en het bedrijfsleven maken.

In Het Goede Doel een bevlogen verhaal van CCC docent Amanda van Dijk over onder meer haar winkelbusjes voor het KWF.

De voorgaande editie was voorlopig de laatste editie met een prijsvraag. Wellicht komt er in een andere vorm een spelelement terug in komende edities.

Er is ook iets nieuws toegevoegd aan ZinMag. Links bovenin vind je de knop met de inhoudsopgave, zodat je makkelijker door de editie kunt navigeren. Ook de zoekmachine is aangepast. De zoekresultaten komen nu uit alle gepubliceerde edities.
Volgende
1 2 3 4 5 6