Landstede Groep
   
Jaargang 5 | Editie 3 | Edities

Onderwijsagenda

Wil je bijgepraat worden over ontwikkelingen in jouw vakgebied, geïnspireerd worden door andere onderwijsprofessionals of kennis opdoen over een specifiek onderwerp? In onze onderwijsagenda zie je welke conferenties, studiedagen en congressen er de komende tijd worden gehouden.

 

16 april: mbo V.I.P.-EVENT

Voor docenten van Landstede MBO, StartCollege en mbo Menso Alting Zwolle:

Verbinden, Innoveren en Professionaliseren is op 16 april a.s. het thema van het mbo V.I.P.-EVENT (voorheen Innovatiedag) en de rode draad van het programma. Met veel zorg is voor jou een uitdagend, inspirerend, afwisselend en gezellig programma samengesteld, waarin al deze thema's zijn opgenomen.

Locatie: Landstede Sportcentrum (Hogeland 10).
Tijd: 08.30-16.30 uur 

Meer informatie

Lees ook: V.I.P.-Event 2019: Innovatiedag nieuwe stijl

16 mei: Het Onderwijscongres

Hoe kunnen onderwijsinstellingen jongeren in deze wereld nog impactvol bereiken? Welke begeleiding en advies hebben jongeren nodig om hun keuzes te kunnen maken? Hoe maken onderwijsinstellingen ambassadeurs van hun studenten? En welk beleid moet de komende jaren gevoerd worden om klaar te zijn voor 'Het onderwijs van de toekomst'?

Locatie: Philips Stadion Eindhoven
Tijd: 9.30-17.30 uur

Meer informatie

4 juni 2019: Congres Toetsen en Beoordelen in het VO

Bereid jouw leerlingen voor op hun vervolgopleiding en de toekomst. De manier van toetsen en beoordelen speelt in deze voorbereiding een essentiële rol. Een toets in de breedste zin van het woord is een middel om de leerling optimaal te laten groeien. Hoewel onderwijsveranderingen als formatief toetsen steeds bekender klinken, zijn er in ons onderwijs elke dag uitdagingen waar we tegen aan lopen. Hoe gaan we om met de uitdagingen die we voor ons hebben?

Locatie: Jaarbeurs Beatrixgebouw Utrecht
Tijd: 8.45-16.30 uur

Meer informatie

19 juni: Landelijke conferentie vso-pro-(v)mbo: Kansrijk van School naar Werk

Deze conferentie staat in het teken van het onderwijs aan en de arbeidstoeleiding van jongeren die waarschijnlijk geen startkwalificatie halen. Meer specifiek gaat de conferentie over het belang van goede samenwerking tussen deze schoolsoorten en tussen onderwijs, gemeenten en (leer-) bedrijven. Want deze jongeren zijn kansrijk gelet op hun talenten en motivaties. Die verdienen het om goed te worden benut!
Deze conferentie is bestemd voor medewerkers in het praktijkonderwijs, bij een entree-opleidingen in het (v)mbo, op het voortgezet speciaal onderwijs of wanneer je betrokken bent bij het vsv-beleid in jouw regio.

Locatie: Het Spant!, Bussum
Tijd: 9.15-17.30 uur. Inloop vanaf 8.15 uur

Meer informatie
Vorige
Volgende
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11