Landstede Groep
   
Jaargang 4 | Editie 7 | Edities

Onderwijsagenda

Wil je bijgepraat worden over ontwikkelingen in jouw vakgebied, geïnspireerd worden door andere onderwijsprofessionals of kennis opdoen over een specifiek onderwerp? In onze onderwijsagenda zie je welke conferenties, studiedagen en congressen er de komende tijd worden gehouden.

24 oktober: Paul Kirschner over onderwijsmythes

Op woensdag 24 oktober is Paul A. Kirschner te gast bij afdeling Zwolle en Omstreken van het Humanistisch Verbond. Als hoogleraar Onderwijspsychologie heeft hij het nodige te zeggen over de vele modieuze trends (en hypes) in onderwijsland en pleit daarbij voor ‘evidence-informed’ onderwijs, gebaseerd op gedegen wetenschappelijk onderzoek. Uit zijn verhaal blijkt dat dit nog lang niet de praktijk is in Nederland onderwijsland.

Meer informatie

30 oktober: Congres Gezonde School 2018

Het bevorderen van een gezonde leefstijl op school blijft een belangrijk thema, maar hoe geef je hier in de praktijk vorm aan? Hoe maak je de juiste keuzes uit het grote aanbod aan activiteiten? Wat werkt wel en wat werkt niet? Hoe betrek je ouders en leerlingen, en krijg je een gezonde leefstijl echt in het DNA van de school? Laat u inspireren tijdens de eerste editie van het Congres Gezonde School.

Meer informatie

5 november: Event specialistisch vakmanschap

Tijdens het event spreken vertegenwoordigers van onderwijs, bedrijfsleven, overheid en politiek over actuele ontwikkelingen in de kleinschalige beroepen en de kleine unieke opleidingen. 

Het Meld- en expertisepunt specialistisch vakmanschap organiseert dit jaar het event in het gerestaureerde Fort Voordorp in Utrecht. Vanaf 15.30 uur tot en met 20.30 uur komen betrokkenen bijeen om te praten over actuele ontwikkelingen in de kleinschalige beroepen en kleine unieke opleidingen. Dit jaar ligt het accent op het actuele thema een leven lang ontwikkelen en wat dit betekent voor de toekomst van het specialistisch vakmanschap.

Meer informatie

8 november: Nationale schoolleiderstop

Hoe kan de schoolleider de ambities en doelstellingen van een school in de praktijk brengen? Welke uitdagingen en barrières komen daarbij kijken? En wat is er te leren van de ervaringen van collega’s en leidinggevenden uit het bedrijfsleven en andere maatschappelijke sectoren? Dit is het centrale thema van de Nationale Schoolleiders Top VO 2018. 

Meer informatie

8 & 27 november 2018: Bouwen aan het beroepsonderwijs van morgen

Publiek-privaat samenwerken is hét thema van het middelbaar beroepsonderwijs. Vele mbo-scholen slaan de handen ineen met het regionale bedrijfsleven om beroepsgericht onderwijs aan te bieden. Het mooie van deze innovatie is dat de school en de praktijk gelijk kunnen reageren op veranderingen in het beroep en de arbeidsmarkt. Bovendien leert de student zo optimaal de praktijkkennis verwerven.

Platform Opleider2025 organiseert, samen met het Expertisecentrum Beroepsonderwijs (ecbo), het ‘Ontwerpatelier Bouwen aan het beroepsonderwijs van morgen’. Platform Opleider2025 – een samenwerking tussen Platform Bètatechniek en de BVMBO – verbindt opleiders mbo en praktijkbegeleiders en ondersteunt hen in het vormgeven van innovatief onderwijs.

Meer informatie

13 november: conferentie Kennispunt MBO Leven Lang Ontwikkelen

Op het Bouw & Infra Park in Harderwijk vindt in het congrescentrum de conferentie plaats van het Kennispunt MBO Leven Lang Ontwikkelen. De conferentie start om 10.00 uur en het programma eindigt om 17.00 uur. Ontvangst met koffie en thee vanaf 9.00 uur.

Meer informatie

19 november: Dag van het mbo

Het gaat goed met het middelbaar beroepsonderwijs. De kwaliteit is op orde; studenten, mbo-professionals en het bedrijfsleven zijn tevreden. Overal in het land zijn er innovatieve ideeën om het onderwijs nog beter te maken. In verschillende regio’s zijn op uiteenlopende onderwerpen inspirerende samenwerkingen tussen studenten, onderwijs en het bedrijfsleven. 
 
Locatie: Theater Orpheus in Apeldoorn

Meer informatie

27 november: Conferentie over de toekomst van het rekenonderwijs

Het steunpunt taal en rekenen organiseert op dinsdag 27 november een conferentie over het onderwerp ‘toekomstbestendig taal- en rekenonderwijs’. De conferentie, die plaatsvindt in congrescentrum 1931 in Den Bosch, is interessant voor iedereen die zich in het mbo of het voortgezet onderwijs bezighoudt met rekenen, Nederlands of Engels. De organisatie nodigt docenten, beleidsmedewerkers en andere experts uit om een workshop of een lezing te verzorgen.

Meer informatie

28 november: Robotica congres

Op woensdag 28 november organiseert het Fieldlab Industrial Robotics in samenwerking met Innovatiehuis De Diamant een congres over industriële robotica. 

Meer informatie

29 november: vmbo – mbo in verbinding: wendbaar en weerbaar

Op 29 november 2018 vindt de tweede landelijke vmbo-mbo conferentie plaats. De conferentie gaat over dé kernvraag van vandaag: hoe bieden we leerlingen en studenten van nu goed onderwijs voor hún toekomst. Dat betekent: aandacht schenken aan technologie, maar ook persoonlijke weerbaarheid en nieuwe vaardigheden. 
Sprekers: van China-specialist en documentairemaker Ruben Terlou naar voorzitter van UNETO-VNI Doekle Terpstra en dé Deense specialist van het beroepsonderwijs Peter Koudahl.

Locatie: Conferentiecentrum Hart van Holland in Nijkerk

Meer informatie

22 - 26 januari: Voor beter onderwijs

Het onafhankelijke congresprogramma, genaamd de Onderwijsacademie, is zorgvuldig samengesteld in samenwerking met de onderwijsadviesraad en het onderwijspanel. Met ruim 230 inhoudelijk sessies in samenwerking met meer dan 30 inhoudelijke partners kun je je volledig bijscholen op thema’s zoals 21ste-eeuwse vaardigheden, arbeidsmarkt & MBO, talentontwikkeling, de leraar als coach, gedragsproblemen, gepersonaliseerd leren, adaptief onderwijs, werkdruk, klaslokaal van de toekomst en nog veel meer. De toegang is gratis. 

Meer informatie en aanmelden
Vorige
Volgende
1 2 3 4 5 6 7 8 9