Opleidingsrestaurant Gerecht & Land presenteert in ZinMag bijzondere gerechten en hapjes die je zelf kunt maken. Bij Gerecht & Land werken studenten uit de eerste drie leerjaren. De studenten die de opleiding tot kok volgen, koken. De gastheren/gastvrouwen serveren de gerechten en de wijnen. De docent is vooral de coach/leermeester die de praktijkervaringen van de studenten begeleidt.
Gezien de tijd van het jaar kiezen we voor een wildgerecht: wilde eend. Je kunt bij de poelier ook vragen naar kooi-eenden of kiezen voor een geschoten wilde eend. Kooi-eenden zijn eenden die niet gejaagd zijn met hagel, dus is hier de minste kans aanwezig om schothagel tegen te komen tijdens het eten. Let op: u dient altijd alert te zijn op een mogelijk kogeltje.
Wildgerechten hebben bijna geen vet. Dit is mager vlees en uiterst lekker. De vogels zijn altijd actief en hebben niet veel kans om vet op te bouwen. Van belang is om tijdens het bakken de eend geregeld te arroseren, dat is het bedruipen van het vlees met eigen braadvet om uitdroging te voorkomen.
Garnituur bij de eend: aardappelpuree en spruitjes, rode kool of stoofpeertjes. Ook lekker: spätzli erbij, maar dat vergt wat meer werk in de keuken. Zie deze Duitstalige uitleg op YouTube. Na het kookproces laat je de spätzli uitlekken en dan bak je het in ganzenvet voor de smaak.