Landstede Groep
   
Jaargang 5 | Editie 2 | Edities

Onderwijsagenda

Wil je bijgepraat worden over ontwikkelingen in jouw vakgebied, geïnspireerd worden door andere onderwijsprofessionals of kennis opdoen over een specifiek onderwerp? In onze onderwijsagenda zie je welke conferenties, studiedagen en congressen er de komende tijd worden gehouden.

 

4 juni 2019: Congres Toetsen en Beoordelen in het VO

Bereid jouw leerlingen voor op hun vervolgopleiding en de toekomst. De manier van toetsen en beoordelen speelt in deze voorbereiding een essentiële rol. Een toets in de breedste zin van het woord is een middel om de leerling optimaal te laten groeien. Hoewel onderwijsveranderingen als formatief toetsen steeds bekender klinken, zijn er in ons onderwijs elke dag uitdagingen waar we tegen aan lopen. Hoe gaan we om met de uitdagingen die we voor ons hebben?

Locatie: Jaarbeurs Beatrixgebouw Utrecht

Tijd: 8.45 - 16.30 uur

Meer informatie

19 juni: Landelijke conferentie vso-pro-(v)mbo: Kansrijk van School naar Werk

Deze conferentie staat in het teken van het onderwijs aan en de arbeidstoeleiding van jongeren die waarschijnlijk geen startkwalificatie halen. Meer specifiek gaat de conferentie over het belang van goede samenwerking tussen deze schoolsoorten en tussen onderwijs, gemeenten en (leer-) bedrijven. Want deze jongeren zijn kansrijk gelet op hun talenten en motivaties. Die verdienen het om goed te worden benut!
Werkt u in het praktijkonderwijs, bij een entree-opleidingen in het (v)mbo, op het voortgezet speciaal onderwijs? Of bent u betrokken bij het vsv-beleid in uw regio? Dan weet u wat het is: er álles aan doen om deze jongeren voor te bereiden op zelfstandig functioneren en ze te begeleiden in de overstap van school naar werk. U heeft daarvoor al prachtige werkwijzen en good practices ontwikkeld die het behouden meer dan waard zijn.

Locatie: Het Spant!, Bussum

Meer informatie

 

 

 
Vorige
Volgende
1 2 3 4 5 6 7 8 9