Landstede Groep
   
Jaargang 5 | Editie 2 | Edities

Onderwijsagenda

Wil je bijgepraat worden over ontwikkelingen in jouw vakgebied, geïnspireerd worden door andere onderwijsprofessionals of kennis opdoen over een specifiek onderwerp? In onze onderwijsagenda zie je welke conferenties, studiedagen en congressen er de komende tijd worden gehouden.

 

28 maart: VO-congres 2019 Creatief met curriculum - Ontwikkeling van eigentijds onderwijs in de school

Momenteel wordt onder de noemer Curriculum.nu nagedacht over een nieuw curriculum. Wat betekent dit voor het onderwijs? Welke kansen biedt het bijvoorbeeld voor de breed ingezette beweging naar eigentijds en goed onderwijs waarin het systeem de leerling volgt? En hoe kun je er mee aan de slag op jouw school? Deze vragen staan centraal op het VO-congres 2019, dat plaatsvindt op donderdag 28 maart in Nieuwegein.

Locatie: NBC Congrescentrum, Nieuwegein
Tijd: 10.00-16.15 uur

Meer informatie

29 maart: Virtual Reality in het onderwijs: hét congres

Op 29 maart organiseert Het Innovatienetwerk Virtual Reality in het onderwijs: hét congres. Laat je inspireren en informeren over de verschillende mogelijkheden die Virtual Reality het onderwijs te bieden heeft. Verschillende relevante sprekers delen hun kennis en ervaring bij de inzet van VR. Tevens heb je tijdens de Experience de kans om verschillende VR-ervaringen zelf te testen en te netwerken met onderwijsprofessionals die met VR aan de slag zijn of dat van plan zijn om te gaan doen.  

Locatie: Trivium 74, Etten-Leur
Tijd: 14.30-18.00 uur

Meer informatie

3 april: Met Alle Respect

De landelijke onderwijsconferentie Met Alle Respect! vindt dit jaar plaats op woensdag 3 april in de Jaarbeurs Utrecht. Tijdens deze vierde editie biedt Met Alle Respect! een moment van reflectie. Hoe gaat school om met thema’s als pesten, sexting, mediawijsheid, seksuele integriteit en samenwerking met ouders? De conferentie is voor leraren en schoolleiders in het po en vo en voor opleiders en studenten van lerarenopleidingen. 

Locatie: Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht
Tijd: 9.00-16.15 uur

Meer informatie

10 april: Congres Leren en Lesgeven 2019

Dit jaar staan de onderwerpen brein, gedrag en leren centraal. Prof. Margriet Sitskoorn en Prof. Eveline Crone vertellen je alles over het ontwikkelende brein van kinderen en pubers. Filosoof Prof. Ruud Veltenaar laat zien hoe het onderwijs van de toekomst eruitziet. Bekende onderwijsexperts als Kees van Overveld, Hans van Luit en Peter Mol laten je in workshops zien hoe je de laatste inzichten in leren en gedrag kunt toepassen in de klas.

Locatie: Beatrixtheater, Utrecht
Tijd: 9.30-16.30 uur

Meer informatie

16 mei: Het Onderwijscongres

Hoe kunnen onderwijsinstellingen jongeren in deze wereld nog impactvol bereiken? Welke begeleiding en advies hebben jongeren nodig om hun keuzes te kunnen maken? Hoe maken onderwijsinstellingen ambassadeurs van hun studenten? En welk beleid moet de komende jaren gevoerd worden om klaar te zijn voor 'Het onderwijs van de toekomst'?

Locatie: Philips Stadion Eindhoven
Tijd: 9.30-17.30 uur

Meer informatie

19 juni: Landelijke conferentie vso-pro-(v)mbo: Kansrijk van School naar Werk

Deze conferentie staat in het teken van het onderwijs aan en de arbeidstoeleiding van jongeren die waarschijnlijk geen startkwalificatie halen. Meer specifiek gaat de conferentie over het belang van goede samenwerking tussen deze schoolsoorten en tussen onderwijs, gemeenten en (leer-) bedrijven. Want deze jongeren zijn kansrijk gelet op hun talenten en motivaties. Die verdienen het om goed te worden benut!
Werkt u in het praktijkonderwijs, bij een entree-opleidingen in het (v)mbo, op het voortgezet speciaal onderwijs? Of bent u betrokken bij het vsv-beleid in uw regio? Dan weet u wat het is: er álles aan doen om deze jongeren voor te bereiden op zelfstandig functioneren en ze te begeleiden in de overstap van school naar werk. U heeft daarvoor al prachtige werkwijzen en good practices ontwikkeld die het behouden meer dan waard zijn.

Locatie: Het Spant!, Bussum

Meer informatie

 

 

 
Vorige
Volgende
1 2 3 4 5 6 7 8 9