Landstede Groep
   
Jaargang 1 | Editie 1 | Archief 2015 - 2019
Intro

Welkom bij ZinMag: een introductie

Welkom bij de eerste editie van ZinMag! Dit nieuwe digitale magazine komt elke drie weken met verhalen, reportages en nieuws binnen de onderwijsorganisatie van Landstede Groep. Aan de hand van persoonlijke verhalen en informatieve artikelen laat ZinMag zien wat er binnen Landstede Groep en daarbuiten speelt. Regelmatig zal een editie een thema bevatten, zoals passend onderwijs, gezondheid, maar ook: hoe vieren wij?

Boven dit artikel staat een beeld van ZinMag frisdrank in blik. Onderwijs is juist niet iets wat je uit een blikje haalt. Onderwijs vraagt om maatwerk; om iets persoonlijks. Het blikje, het logo: het is verpakking, maar het gaat om de inhoud. Zoals de sprankeling en de de frisheid van de dorstlesser verpakt is in een blikje, zo zijn ook de verhalen van mensen in dit magazine verpakt. ZinMag wil inspireren en aanzetten tot een vruchtbare uitwisseling van ervaringen en ideeën, zowel in het magazine als daarbuiten. Dat is de missie van dit magazine.

Behalve dat dit magazine nieuw voor je is, vind je hier ook artikelen van nieuwe mensen die nieuwe ontwikkelingen belichten. Je kunt in een persoonlijk interview nader kennismaken met de nieuwe bestuursvoorzitter van Landstede Groep: Theo Rietkerk. Je kunt lezen en zien wat hem motiveert, wat zijn achtergrond is en wat hij wil bereiken.

In het interview met het College van Bestuur laten Theo Rietkerk en Kees Blokland hun licht schijnen over de organisatie: waar staan we, waar gaan we naartoe en wat is daarvoor nodig? Er is ook ruimte voor lichtheid en als het even kan humor. Zoals in het onderstaande filmpje, gemaakt door stagiairs die voor ZinMag op pad gingen om de naamsbekendheid van het College van Bestuur te peilen.

Op sommige artikelen kun je reageren door op het nieuwe sociale netwerk Connect in te loggen, dat tegelijkertijd met ZinMag start. CONNECT is meer dan een discussieplatform voor medewerkers. Het kan een boost geven aan digitale interactie tussen medewerkers.

We doen ons best elke 3 weken met iets moois en relevants te komen. We nodigen je ook van harte uit ons te laten weten wat je van ZinMag vindt. Geef tips voor onderwerpen of meld je bijvoorbeeld aan voor de culturele rubriek De Favorieten van...

Veel lees- en kijkplezier!

 De volgende editie van ZinMag is een themanummer over passend onderwijs

Passend Onderwijs?
Volgende
1 2 3 4 5 6 7