Landstede Groep
   
Jaargang 1 | Editie 10 | Archief 2015 - 2019
intro

Redactioneel: dichterbij

Als ik één ding heb geleerd het afgelopen jaar, is het wel dat de afstand tussen mensen die direct met het onderwijs te maken hebben en degenen die dat niet hebben vrij groot is. Mijn voornemen voor 2016 is om dichter bij het onderwijs en de docenten te staan.

Soms blijkt het verbazingwekkend simpel om de afstand te overbruggen. Gewoon door luisteren, aandacht en ontmoeting. Zo start Vormgeving & Entertainment in Zwolle in 2016 een redactionele opleiding. We onderzoeken of ZinMag een plek kan zijn voor studenten. Ik hoop dat dat een vruchtbare verbinding wordt.

Er is in deze editie in ieder geval een eerste aanzet gedaan voor een samenwerking met de productie van de eerste podcast in ZinMag. Voor diegenen die het niet kennen: een podcast is een soort online radioprogramma. We trappen af met Theo Rietkerk, die terugkijkt op het afgelopen jaar aan de hand van zijn tweets. De podcast is in de radiostudio van RTV ZOo (Zwolse Omroep Organisatie) opgenomen met ondersteuning van de omroep. De studio is gehuisvest bij Vormgeving & Entertainment aan het Dokterspad in Zwolle.

Ik wil je als lezer, kijker en luisteraar van ZinMag ook van harte uitnodigen om in 2016 vooral met reacties en ideeën te komen. Er zijn het afgelopen jaar al een heel aantal onderwerpen in ZinMag verschenen die door docenten zijn ingebracht (zie ook het ZinMag jaaroverzicht in deze editie). Ik streef ernaar dat ZinMag je ook in 2016 inzichten, informatie en ideeën geeft van en door de mensen die het onderwijs maken.

Goede jaarwisseling! 

Goede voornemens?


Volgende
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10