Landstede Groep
   
Jaargang 2015 | Editie 2 | Archief 2015 - 2019

Voorwoord

Passend Onderwijs lijkt soms een puzzel die nog niet compleet is. In deze en de volgende editie van ZinMag lichten we dit onderwerp uit om een completer beeld te geven van Passend Onderwijs in het voortgezet onderwijs en in het mbo.

Per 1 augustus 2014 is de wet Passend Onderwijs van kracht. Het bieden van maatwerk is voor veel scholen niet nieuw. Toch is er veel veranderd door de wet (ook bij gemeentes en verzekeraars), en staat Passend Onderwijs in de belangstelling. Vorig jaar verscheen dit voorlichtingsfilmpje van de Rijksoverheid over Passend Onderwijs:

 

Het studententeam van ZinMag deed een kleine steekproef naar de kennis over Passend Onderwijs op onze scholen:

In de media is de afgelopen tijd veel aandacht voor de praktische uitvoering en voor meer onderwijs op maat voor alle leerlingen. Voorstellen voor een andere wijze van leren en onderwijzen halen dagelijks de kranten. Je ziet het ook op bijeenkomsten zoals TedxAmsterdamED en op onze eigen evenementen: de VO-studiedag en de Innovatiedag. Kortom, er is een ontwikkeling gaande.

In de eerste editie van ZinMag gaf een peiling het onderstaande resultaat. Een meerderheid van de reacties wijst op betrokkenheid bij dit onderwerp. Het zou mooi zijn als we elkaar weten te vinden en onze ervaringen, vragen en kennis delen.

poll_passendonderwijs.jpg

Ik nodig je graag uit om je kennis over dit onderwerp te delen op Connect.

Inloggen op Connect gaat in twee stappen (bij de eerste keer inloggen). Op het eerste scherm tik je je e-mailadres in, op het tweede scherm vul je nogmaals je e-mailadres in, samen met je wachtwoord.
Volgende
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10