Het Recept
Stamppot van rucola met oude kaas
Opleidingsrestaurant Gerecht & Land presenteert in ZinMag bijzondere gerechten en hapjes die je zelf kunt maken.
Bij Gerecht & Land werken studenten uit het eerste, tweede en derde leerjaar. De studenten die de opleiding tot kok volgen, koken. De gastheren/gastvrouwen serveren de gerechten en de wijnen. De docent is vooral de coach/leermeester die de praktijkervaringen van de studenten begeleidt.

Ingrediënten voor 2 personen
- 200 gram bloemige aardappelen
- 100 gram rucola
- 70 gram oude gerapte kaas
- 30 gram roquefort
- 50 gram roomboter
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine ui
- Scheutje room
- Zout en peper
Benodigdheden
- Snijplank
- Dunschiller
- Koksmes
- Kookpan
Bereidingswijze
- Was en schil de aardappelen.
- Snij de aardappelen in stukken en zet ze op het vuur in een pan met koud water.
- Was de rucola en controleer op bruine en slappe blaadjes.
- Pel en snipper de ui en snij of pers het teentje knoflook.
- Fruit de ui tot hij glazig wordt en bak de knoflook kort mee.
- Als de aardappelen gaar zijn, afgieten en stampen.
- Voeg de schone rucola, de ui en knoflook toe.
- Blijf stampen en voeg de roomboter en room toe.
- Voeg nu de oude kaas en de roquefort toe.
- Proef en breng eventueel op smaak met zout en/of peper.