Het recept
Venkelsalade met bloedsinaasappel
Opleidingsrestaurant Gerecht & Land presenteert in ZinMag bijzondere gerechten en hapjes die je zelf kunt maken.
Bij Gerecht & Land werken studenten uit de eerste drie leerjaren. De studenten die de opleiding tot kok volgen, koken. De gastheren/gastvrouwen serveren de gerechten en de wijnen. De docent is vooral de coach/leermeester die de praktijkervaringen van de studenten begeleidt.

Gerecht voor 4 personen:
Ingrediënten
- 2 sneetjes brood
- 2 venkelknollen
- 4 bloedsinaasappelen
- ¼ bos bieslook
- 150 gram Roquefort
- 1 dl olijfolie
- zout en peper
Benodigdheden
- Snijplank
- Mengkom
- Schaal
- Scherp mesje voor sinaasappel
- Koksmes
- Kartelmes voor snijden brood
Bereidingswijze
- Verwijder de korstjes van het brood en snijd het brood in blokjes.
- Bak de blokjes brood (croutons) mooi bruin in beetje olijfolie.
- Snij de venkel ragfijn in plakken, eventueel op een snijmachine.
- Snij de sinaasappelen in partjes, bewaar het overgebleven sap. Voorbeeld
- Meng het sap met de olijfolie en meng de venkel en de sinaasappelen erdoor.
- Breng het op smaak met peper en zout.
- Snij de bieslook fijn.
- Dresseer op een koud bord en maak het af met fijngesneden bieslook.
- Strooi op het laatste moment wat Roquefortkruimels en croutons over de salade om het af te maken.
Aandachstpunt: Snij gelijkmatig en consistent, dat komt de smaak ten goede.