Landstede Groep
   
Jaargang 3 | Editie 1 | Archief 2015 - 2019
Het recept

Venkelsalade met bloedsinaasappel

Opleidingsrestaurant Gerecht & Land presenteert in ZinMag bijzondere gerechten en hapjes die je zelf kunt maken. Bij Gerecht & Land werken studenten uit de eerste drie leerjaren. De studenten die de opleiding tot kok volgen, koken. De gastheren/gastvrouwen serveren de gerechten en de wijnen. De docent is vooral de coach/leermeester die de praktijkervaringen van de studenten begeleidt.

 

Gerecht voor 4 personen:

Ingrediënten

  • 2 sneetjes brood
  • 2 venkelknollen
  • 4 bloedsinaasappelen
  • ¼ bos bieslook
  • 150 gram Roquefort
  • 1 dl olijfolie
  • zout en peper

 

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mengkom
  • Schaal
  • Scherp mesje voor sinaasappel
  • Koksmes
  • Kartelmes voor snijden brood

 

Bereidingswijze

  • Verwijder de korstjes van het brood en snijd het brood in blokjes.
  • Bak de blokjes brood (croutons) mooi bruin in beetje olijfolie.
  • Snij de venkel ragfijn in plakken, eventueel op een snijmachine.
  • Snij de sinaasappelen in partjes, bewaar het overgebleven sap. Voorbeeld
  • Meng het sap met de olijfolie en meng de venkel en de sinaasappelen erdoor.
  • Breng het op smaak met peper en zout.
  • Snij de bieslook fijn.
  • Dresseer op een koud bord en maak het af met fijngesneden bieslook.
  • Strooi op het laatste moment wat Roquefortkruimels en croutons over de salade om het af te maken.

 

Aandachstpunt: Snij gelijkmatig en consistent, dat komt de smaak ten goede.

 

 




Vorige
1 2 3 4 5 6 7 8 9