Landstede Groep
   
Jaargang 2 | Editie 6 | Archief 2015 - 2019
Het recept

Recept: Zoete taco's

Opleidingsrestaurant Gerecht & Land presenteert in ZinMag bijzondere gerechten en hapjes die je zelf kunt maken. Bij Gerecht & Land werken studenten uit het eerste, tweede en derde leerjaar. De studenten die de opleiding tot kok volgen, koken. De gastheren/gastvrouwen serveren de gerechten en de wijnen. De docent is vooral de coach/leermeester die de praktijkervaringen van de studenten begeleidt.

Ingrediënten

  • 310 gram boter
  • 7 eidooiers
  • 125 gram suiker
  • 4 stuks eiwitten
  • 40 gram maïzena
  • 50 gram bloem
  • 0,5 stuk citroen
  • 130 ml melk
  • 120 ml frambozenpuree
  • 60 gram poedersuiker
  • 1 bakje frambozen

 

Benodigdheden

  • Spuitzakken
  • Bakpapier
  • Mixer
  • Bakplaten
  • Kom
  • Klein pannetje 

 

Bereidingswijze

Frambozenmelk

  • Maak de frambozen schoon
  • Doe de frambozen bij de melk in het pannetje en maak er onder verhitting één geheel van met de staafmixer. Laat de melk niet koken. Bewaar een paar frambozen voor de garnering.

 
De foto wijkt af van het recept


Taco's

  • Verwarm de oven voor op 220 ºC.
  • Smelt 250 gram boter en doe deze in een kom.
  • Klop 5 eidooiers met 75 gram suiker luchtig.
  • Klop in een vetvrije mengkom de eiwitten met de overige 50 gram suiker tot stijve pieken.
  • Spatel de eidooiers door het eiwitschuim en meng er maïzena en 40 gram bloem door.
  • Rasp de schil van de citroen en spatel het citroenrasp en de gesmolten boter door het beslag.
  • Schep het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje
  • Teken op een stuk bakpapier cirkels van 12 cm doorsnede. Spuit het beslag in een spiraalvorm.
  • Bak het beslag in de oven in circa 5 minuten gaar. Buig het om en laat staand afkoelen. Je hebt nu de taco gemaakt.

Crème

  • Breng in een pan de frambozenmelk en de frambozenpuree aan de kook.
  • Roer 2 eidooiers met de kristalsuiker los en roer er 10 gram bloem door.
  • Meng een scheutje warme frambozenmelk door het eimengsel, schenk terug en roer goed door het geheel.
  • Verwarm de banketbakkersroom wederom, breng hem tegen de kook aan en gaar op laag vuur circa 5 minuten.
  • Spoel een bakplaat af met koud water, schenk de room erop en laat afgedekt met plasticfolie afkoelen.
  • Klop 60 gram boter met poedersuiker luchtig, voeg de koude banketbakkersroom toe en klop tot een luchtige frambozencrème.
  • Schep de crème in een spuitzak met een glad spuitmondje.
  • Verdeel de frambozen over de helft van de taco’s, spuit de frambozencrème erop en vouw ze.
  • Bestuif ze met poedersuiker, serveer ze op een schaal en garneer met frambozen en munt.



Vorige
Volgende
1 2 3 4 5 6 7 8 9